top of page

Seizoen 2015

Lieve toneelvriend en -vriendin,

Ik ben zeer fier en verheugd onze nieuwe toneelvereniging voor te stellen.

Op 15 december 2014 werd met enkele enthousiaste toneelliefhebbers “Theater XV” opgericht.

“XV” verwijst inderdaad naar de oprichtingsdatum 15 december en onze eerste productie wordt gebracht in 2015.

Maar met nog meer fierheid stel ik jullie ons logo voor. “Een diamant”

Diamant is een van hardste en edelste materialen op de planeet aarde en van onschatbare waarde.

Welnu deze diamant is de acteur.

De diamant staat voor het werk van de acteur . En zoals de diamant vele facetten  heeft (56) dient ook de acteur deze vele facetten te brengen.  Elke rol, elk stuk vereist een geheel andere aanpak waardoor de acteur zijn verschillende facetten kan  tonen.

De kroon van de diamant is het theaterstuk zelf dat uiteindelijk samen door de acteurs en alle medewerkers wordt gebracht.

Alle hoeken van de diamant staan onder andere graden net zoals de acteurs en alle medewerkers heel  verschillende individuen zijn die samen iets tot verfijning brengen. Maar de diamant schittert het meest als al deze hoeken en dus acteurs en medewerkers allen op elkaar zijn afgestemd.  

Zoals de acteur, het menselijk lichaam, bestaat uit koolstof is ook Diamant gemaakt uit deze stof.

Het geestelijke en fysieke proces en voorbereidende werk  van de acteurs is net als het slijpen van een ruwe diamant een hele opgave.

Met dit logo voor ogen neemt Theater XV de uitdaging aan om steeds opnieuw een prachtige diamant af te leveren. 

Met heel vriendelijke toneelgroeten

Caroline Cumptich

Voorzitter Theater XV

Affiche "GhostWriter"

Ghostwriter

De nieuwe toneelgroep “Theater XV” brengt voor de eerste maal in Brugge een whodunit van de Engelse auteur David Tristram “Ghost Writer”

Op vrijdagen 8 en 15 mei om 20 uur, zaterdagen 9 en 16 mei om 20 uur en zondagen 10 en 17 mei  om 17 uur brengen  Sabine Baete, Dimitri Beausaert, Guy Bonte, Caroline Cumptich,  Marlies Scheemaker en Koenraad Vernieuwe in een regie van Dirk Deckers  het stuk  “ Ghost Writer “,

van een van de meest gespeelde en populairste auteurs in Engeland.  David Tristram  (°1957) publiceerde  23 komische stukken die in vele talen vertaald zijn en over de hele wereld gespeeld worden.

Een toneelgezelschap speelt  Hamlet. Op de afterparty na de laatste voorstelling is ook toneelschrijver Edward aanwezig. Hij is de echtgenoot van actrice Caro. Die nacht komt Caro om het leven door een overdosis drank en pillen.

Een jaar later krijgt Edward het bezoek van de geest van zijn overleden echtgenote. Ze vertelt hem dat ze vermoord werd. Maar door wie? Ze nodigen de potentiële moordenaars uit.

Een stuk in een stuk moet de echte dader ontmaskeren. Maar zo eenvoudig blijkt dat niet te zijn….

_MAR1552
_MAR1543
_MAR1546
_MAR1558
_MAR1566
_MAR1624
_MAR1610
_MAR1632
ghost writer
Logo_Theater_XV_edited
bottom of page