top of page

Seizoen 2016

Lieve toneelvrienden en –vriendinnen,

 

Verleden jaar werd door enkele enthousiaste toneelliefhebbers een nieuwe toneelvereniging  Theater XV voorgesteld. Een toneelvereniging  met als logo een geslepen diamant.

Met onze eerste  voorstelling  “The Ghostwriter” konden wij u allemaal begroeten.  Met meer dan 650 belangstellenden  werden onze verwachtingen  overtroffen. Wij zijn u daar allemaal zeer dankbaar voor. Bij het begin van dit nieuwe jaar wensen wij u allemaal een fantastisch 2016 toe.

Een jaar vol liefde, geluk, gezondheid, vriendschap en vrede. Een jaar waar jullie van de allerkleinste dingen kunt genieten. Een jaar waar jullie kunnen wegdromen bij een mooi concert, waar jullie kunnen genieten bij het lezen van een mooi boek,  een jaar waar jullie kunnen gepassioneerd worden bij het bijwonen van  een ontspannend toneelstuk.

In 2016 wensen wij u opnieuw te begeesteren  met een nieuwe productie. Wij hopen jullie daar dan ook allemaal terug te zien.

Op vrijdag 6 mei, zaterdag 7 mei, zondag 8 mei, donderdag 12 mei, vrijdag 13 mei en zaterdag 14 mei 2016 brengen  wij onze tweede diamant, de komedie “Friday Girls”,  geschreven door Paul Coppens en Elien D’Haese.

Wij zijn zeer fier dit toneelstuk te kunnen brengen als absolute première.  Met deze creatie neemt  Theater XV deel aan de Gouden Meeuw.  

 

Met uw steun  en aanwezigheid  nemen  spelers en speelsters en alle medewerkers voor en achter de scene  de uitdaging aan om opnieuw een glinsterende diamant af te leveren.

Wij wensen jullie allemaal een fantastisch toneeljaar 2016 toe.

 

Voor het hele bestuur van Theater XV

Caroline Cumptich

Voorzitster

TheaterXV steunt Popokabaka RDC

Op zaterdag 10 december  2016 werd  een benifietconcert georganiseerd door de werkgroep "Ziekenhuis voor ziekenhuis" van het sint Lucasziekenhuis en International Modern Art Foundation , het brugs Symfonisch Orkest stond in voor de muzikale omlijsten . Tijdens deze avond werd er een cheque t.w.v. € 300 overhandigd als steun voor het project Popokabaka in Congo. Deze som werd opgehaald tijdens de uitvoering van het stuk "The Friday Girls"

Overhandigen van de cheque gebeurde in aanwezigheid van enkele leden van deze werkgroep die in september 2016 in Popokabaka zijn geweest.

De cheque werd aan Dhr directeur Nico Dierickx overhandigd door onze secretaris en tevens lid van deze werkgroep Francis Lybaert, op de foto geflankeerd door Dr Veronique Ballegeer , Dr. Emiel Sys, de bezielster van het project Annemie Demulder en verantwoordelijke Catherine De Meyere.

 

Langs deze weg danken wij ook alle mensen aanwezig op onze toneeluitvoeringen voor hun steun

website_Affiche_Friday_Girls_427_x_600_4

Friday Girls

Na het grote succes van “Ghost writer”  brengt Theater XV dit jaar een première.

Van de schrijvers Paul Coppens en Elien D’Haese wordt voor de eerste keer op scène het stuk “Friday Girls” gebracht.

Vier vriendinnen (gespeeld door Caroline Cumptich, Corine Neyts, Valerie Mestdach en Bianca Meuleman) komen iedere week op vrijdag samen om alle zorgen van zich af te schudden. Ze noemen zich de Friday Girls  en iedere week is het dolle fun.  Eens samen een cinemake doen,  eens naar een danscafé, eens gaan shoppen, eens lekker gaan eten…..

Na weer eens zo’n nachtje stappen komen zij op het idee om eens puur voor de fun  een date te zoeken  voor de jongste onder hen, Gretel, die single is.

De week nadien verschijnt inderdaad de “uitverkorene” ( gespeeld door Guy Van Daele). Maar na de eerste ontmoeting  is voor Gretel  de fun eraf. Ze is vastbesloten geen enkele relatie meer te beginnen en al haar zorgen te schenken aan haar broer (gespeeld door Stephan Roose) die naast haar woont.  Maar die broer ziet het wel zitten dat die uitverkorene haar vriend wordt.Wat nu?

TheaterXV__Brugge-®MarsielPhotography(12
TheaterXV__Brugge-®MarsielPhotography(12
TheaterXV__Brugge-®MarsielPhotography(12
TheaterXV__Brugge-®MarsielPhotography(12
TheaterXV__Brugge-®MarsielPhotography(12
TheaterXV__Brugge-®MarsielPhotography(12
TheaterXV__Brugge-®MarsielPhotography(12
TheaterXV__Brugge-®MarsielPhotography(12
Logo_Theater_XV_edited
website_Affiche_Friday_Girls_427_x_600_4
bottom of page