top of page

Seizoen 2017

Voor vele toneelgezelschappen is het einde van het toneelseizoen bijna aangebroken. Voor Theater XV is dit het begin van een nieuw avontuur. Een ander aanpak kun je het noemen. Onze huisregisseur Dirk Deckers laste dit seizoen een sabbatseizoen in. Daarom gingen we op zoek naar een ander regisseur. Deze vonden we via Arnold, nl. Jaak Vissenaken. Hij is naast regisseur ook acteur. hij speelde mee in menig Vlaamse serie's en gaf ook les aan beginnende acteurs.

De ervaring van Jaak heeft er toegeleid dat de acteurs zich op en hogere niveau konden bijscholen.

We hopen zo een prachtig van een productie te kunnen neerzetten.

 

Met vriendelijke groeten,

Francis Lybaert 

Bestuurslid Theater XV

Affiche De ronde van Vlaanderen

De ronde van Vlaanderen

Na het  succes van ‘Ghost writer’ en ‘Friday Girls’ verrast Theater XV  met een volkse hoogvlieger : ‘De Ronde van Vlaanderen’ van de bekroonde auteur, Walter van den Broeck. De regie is in handen van Jaak Vissenaken.

Is het een tragische komedie of een komieke tragedie? Wanneer een oma uit haar huis weg moet naar een tehuis, eerder een zware dan een lichte beslissing, wordt dat voor haar dochter en kleindochter een  probleem. De hulp van de huisdokter is meer dan welkom. Maar is zijn verliefdheid welkom? Wie wordt verliefd op wie? Dat probleem valt onder de liefdesperikelen van de familie.

Uit het leven gegrepen spant de liefde een fantastische regenboog boven uw avondje uit.

De spelers Sabine Baete , Valérie Mestdach , Caroline Cumptich en Koenraad Vernieuwe zorgen voor zes denderende voorstellingen in een verrassende maand mei.

Komen kijken op een van onze voorstellingen is uzelf verwennen met een lach en een traan.

IMG_0202
Affiche_De_ronde_van_Vlaanderen_1
IMG_0230
IMG_0192
Kopie van Logo_Theater_XV_edited
bottom of page