top of page

Seizoen 2018

Affiche Met De Zegen Van De Heer

Met de zegen van de Heer

Theater XV is reeds aan zijn vierde productie toe.  Na het succesvolle “Ghost writer”, de première van “Friday Girls” en nog verleden jaar “De Ronde van Vlaanderen” brengen wij de dolle klucht “Met de zegen van de Heer” van Karel Eens.  Regisseur  Dirk Deckers brengt 10 enthousiaste toneelspeelsters en –spelers op de scène.

 

Een kleine kloostergemeenschap van St Kruis dreigt failliet te gaan. Moeder overste roept haar medezusters samen om een oplossing te vinden voor hun nijpend geldtekort . Dan komt Lewie, hun tuinman,  binnen met een valies die in hun tuin werd gegooid. Als deze koffer vol geld blijkt te zitten denken de zusters de oplossing te hebben gevonden voor hun probleem. Dit is echter buiten  twee bandieten gerekend  die het geld gestolen hadden en tijdens een achtervolging van de politie deze koffer over de kloostermuur  smeten. Wie heeft nu recht op het geld? Lewie die het op zijn kop heeft gekregen ? De kloostergemeenschap in  wiens tuin de koffer werd gevonden ? De maffiose die terug op zoek zijn naar hun buit ? ……En zo komt de vraag: Wie krijgt uiteindelijk “De zegen van de Heer”?

 

De enthousiaste cast bestaat uit Martin Van Den Bossche, Corine Neyts, Valerie Mestdach, Bianca Meuleman, Aislinn Pieters, Els Vanderleen, Robin Segaert, Kelvin Bossut, Kris Veireman en Arnold Veireman.

IMG_0411
IMG_0384
4 MetDeZegenVanDeHeer02 (1140 x 814)
IMG_0381
IMG_0402
Naamloos
Kopie van Logo_Theater_XV_edited
bottom of page